Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’da semt pazarları “Mercek” altında!

Seyhan’da semt pazarları “Mercek” altında!

Seyhan’da semt pazarları “Mercek” altında!

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Coronavirüs (COVID-19) salgini nedeniyle alinan önlemleri denetlemek üzere ilçedeki semt pazarlarinda incelemelerde bulundu. Akkapi ve Sakirpasa Mahallelerindeki Semt pazarlarini inceleyen Baskan Akay, salgin önlemlerinin semt pazarlarinda da tam olarak uygulanmasi için denetim yapti, uyarilarda bulundu. Baskan Akay COVID-19 salginiyla ilgili alinan önlemleri incelerken pazarci esnafini ile vatandaslari sosyal mesafeyi korumalari konusunda uyardi.

 

ILÇEDEKI SEMT PAZARLARI SÜREKLI DENETLENIYOR

Daha önce Semt Pazar esnafina, Seyhan Belediyesi tarafindan önlük ve maske gibi koruyucu ekipman verilmisti. Vatandas için de hijyen önlemleri alinirken,  semt pazarina, sosyal mesafe bozulmadan alis-veris imkani için kontrollü sayida kisi aliniyor. Pazarlarda ayrica maskesiz vatandaslara ücretsiz maske dagitimi da yapiliyor. Temizlik ve hijyen kurallarina azami ölçüde dikkat edilirken, vatandasa sosyal mesafe, kisisel hijyen ve maske takma zorunlulugu olan durumlar hakkinda bilgiler aktariliyor.

 

BASKAN AKAY ‘SOSYAL MESAFEYE DIKKAT!’

Görünmez bir düsmana karsi tüm dünyanin amansiz bir savas verdigini kaydeden Baskan Akay, halkin, hem kendi, hem de sevdiklerinin sagligi için önlemleri ciddiyetle uygulamasi gerektigini kaydetti. Baskan Akay “Belediye olarak salgina karsi her alanda önlemimizi aldik. Semt pazarlarinda da ciddi tedbirler alindi. Ancak en önemli tedbir, bireyin kendi alacagi tedbirdir. Özellikle Semt pazarlarinda sosyal mesafeye dikkat etmek, maske kullanmak ve uyarilari dikkate almak büyük önem arz ediyor.”dedi.

 

 SEMT PAZARLARINDAKI UYGULAMALAR

Seyhan Belediyesi, Semt pazarlarinda COVID-19 önlemleri uygulamalarini düzenli olarak takip ediyor. Semt pazarlarinda sosyal mesafe en az 1-1,5 metre olmasi gerekiyor. Semt pazarlarina maskesiz girmek yasak. Ayrica imkanlar dahilinde semt pazarinin yogun olmadigi saatlerde alis veris yapilmasi öneriliyor. Satis yerlerinde ambalajsiz yas sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden ve dogrudan pazarci esnafi tarafindan hijyen kosullarina dikkat edilerek posetlenip satiliyor.  Pazarci esnafi kisisel hijyen kurallari çerçevesinde koruyucu önlem alip almadigi denetleniyor.

 

SEMT PAZARLARI EN GEÇ 19.00’DA KAPANIYOR

Seyhan Belediyesi Pazar yerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfektasyon konularinda hassas davranarak halkin rahat ve saglikli bir ortamda alis-veris yapmasina katki sunuyor.  Ilçedeki tüm Semt pazarlari alinan tedbirler kapsaminda en geç saat 19:00'da kapaniyor.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli